Naudan seläkettä Wellingtonin tapaan
400 g naudan sisäfilettä (2 x 200 G)
200 g herkkusieniä
100 g salottia hienonnettuna
4 siivua Parman kinkkua
englantilaista sinappia
voita
suola, vp
voitaikinaa (res. alla)
DUXELLES-massa
- jauha sienet kutterissa hienoksi ja mausta suola, vp ja freesaa hienonnetun salotin
kanssa voissa kaikki nesteet pois.
- mausta suola ja vp. Ruskista fileen palat
oliiviöljyssä ja
voitele liha sinapilla.
- laita kelmulle
parmankinkut ja sen päälle sienimassa ja päälle ruskistettu file.
- kääri tiukaksi paketiksi ja anna olla kylmässä
n. 30 min.
- kauli voitaikina 0,5 cm paksuksi levyksi ja
laita kääritty liha päälle.
- voitele taikina kananmunalla ja liimaa kiinni
tiukka paketti. Voitele myös ulkopinta kananmunalla ja viillota pinta varovasti
ettei viillot mene taikinan läpi. Pinnalle sormisuolaa.
kypsennä 200 asteisessa uunissa sisälämmöksi 40
(nousee vetäytyessään 55-60 asteeseen)
Anna vetäytyä väh. 15 min., kanttaa päädyt ja
leikkaa 3 cm siivuiksi
220 g kylmää voita
240 g vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
100 g kylmää vettä
- kuutioi voi noin sentin kuutioiksi
-tee jauhoista keko pöydälle ja laita keskelle voi ja suola
-painele taikinakaapimella massaa kunnes saat murumaien seoksen (EI SAA TULLA SITKOA EIKÄ SAA LÄMMETÄ JA SIKSI EI
KÄYTETÄ KÄSIÄ)
-kun massa on murumaista, lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi (VÄLTÄ VAIVAAMISTA)
-jauhota pöytä ja kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, paksuus n. 3 mm.
-käännä toinen lyhyt sivu suorakaiteen keskelle ja tee samoin toiselle sivulle jolloin päät kohtaa keskellä
-harjaa pois jauhot taikinan pinnasta
-käännä kaksinkerroin
-uusi kauliminen ja taittaminen 3 kertaa
-laita taikina kylmään odottamaan
Madeirakastike
Voita
freesaamiseen
50 g
salottia hienonnettuna
2 dl
portviiniä
2 dl
madeiraa
1 l MIETOA lihalientä
1 tl tryffelimurskaa
1 tl tryffelimurskaa
- freesia sipulit voissa
- lisää viinit ja redusoi alle puoleen
- lisää liemi ja hauduta kastikkeeksi, siivilöi
- suurusta tarvittaessa arrowilla, mausta suola ja vp
ja lisää juuri ennen tarjoilua tryffeli
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti