lauantai 19. lokakuuta 2013

Lähi- ja luomuseminaarin antia

Kaustisella kuultiin asiaa lähi-ja luomuruuasta. Päivä toimi hyvin orientointina opiskelijoiden pienoistutkielmille "Lähi-ja luomuruoka Keski-Pohjanmaalla".

Puhujina oli mm. Ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi MTK:sta, Ari Pitkänen Pitkäsen perunasta ja Kokki Markus Maulavirta. Markus esitti unohtumattoman slideshown siitä, mitä raaka-aine ja sen alkuperä merkitsee kokille. Lähiruoka sinänsä ei ole arvo vaan arvo on se, minkälaatuista raaka-aine on - on se sitten tuotettu lähellä tai vähän kauempana. Kun raaka-aineen tuottaja on aidosti ylpeä tuotteestaan ja kiinnostunut siitä miten kokki aikoo kyseistä tuotetta käyttää, ollaan jo pitkällä.

Ennen Markuksen junan lähtöä ehdittiin piipahtaa Olivettessa maistamassa Virpi Sorviston myymiä herkkuja...

 
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti