keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Klassikkoja...

Tänään valmistettiin muutama eri klassikko eli Marskin kuhaa ja naudan seläkettä Wellingtonin tapaan.
Alkuruokana eilen keitettyjä rapuja ja kanttarellitoast uppomunan ja pekonin kera.

Blogista on pyydetty reseptiikkaa joten saamanne pitää (kuvien kera :)

Marskin kuha:

4 kuhaseläkettä
suolaa
valkopippuria myllystä
korppujauhoja
voita paistamiseen

Piparjuurivoi
50 g raastettua piparjuurta
80 g voita

Herkkusienikastike
225 g tuoreita herkkusieniä
40 voita
35 g vehnäjauhoja
6 dl kuohukermaa
suolaa
valkopippuria myllystä

Duchesseperuna
500 g jauhoista perunaa
2 keltuaista
50 g kermaa
25 g voita
Suola, vp, muskottipähkinä (varovaisesti!)



Piparjuurivoi:
Hauduta piparjuuriraaste voissa pehmeäksi.


Herkkusienikastike:
Tee herkkusienikastike. Leikkaa herkkusienet lohkoiksi ja käristä niitä kattilassa kuumassa voissa, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Lisää kattilaan kerma ja keitä, kunnes kastike alkaa saostua. Mausta suolalla ja pippurilla.


Kuha:
Mausta kuhaseläkkeet ja leivitä JAUHETUILLA (eli korppujauhot jauhetaan sileäksi) korppujauholla. Paista runsaassa voissa kypsiksi ja kauniin ruskeiksi!
Laita paistettujen kuhaseläkkeiden päälle runsas lusikallinen piparjuurivoita. Tarjoa herkkusienikastikkeen ja duchesse-peruna kanssa.




Duchesseperuna:
Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja paseeraa kuumina perunalumiraudalla tai soseuta perunasosemyllyllä.
Lisää loput raaka-aineet ja pursota haluamasi mallisia taideteoksia leivinpaperin päälle.
Ruskista 225 asteisessa uunissa






Valmiita tuotoksia...




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti