Alkuruokana eilen keitettyjä rapuja ja kanttarellitoast uppomunan ja pekonin kera.
Blogista on pyydetty reseptiikkaa joten saamanne pitää (kuvien kera :)
Marskin kuha:
4
kuhaseläkettä
suolaa
valkopippuria
myllystä
korppujauhoja
voita
paistamiseen
Piparjuurivoi
50 g raastettua piparjuurta
80 g voita
Herkkusienikastike
225 g tuoreita herkkusieniä
40 voita
35 g vehnäjauhoja
6
dl kuohukermaa
suolaa
valkopippuria
myllystä
Duchesseperuna
500 g jauhoista perunaa
2 keltuaista
50 g kermaa
25 g voita
Suola, vp,
muskottipähkinä (varovaisesti!)
Piparjuurivoi:
Hauduta piparjuuriraaste voissa pehmeäksi.
Herkkusienikastike:
Tee herkkusienikastike. Leikkaa herkkusienet lohkoiksi ja käristä niitä
kattilassa kuumassa voissa, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut.
Ripottele päälle jauhoja ja sekoita. Lisää kattilaan kerma ja keitä, kunnes
kastike alkaa saostua. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuha:
Mausta kuhaseläkkeet ja leivitä JAUHETUILLA (eli korppujauhot jauhetaan
sileäksi) korppujauholla. Paista runsaassa voissa kypsiksi ja kauniin
ruskeiksi!
Laita paistettujen kuhaseläkkeiden päälle runsas lusikallinen piparjuurivoita.
Tarjoa herkkusienikastikkeen ja duchesse-peruna kanssa.
Duchesseperuna:
Keitä kuoritut perunat kypsiksi ja paseeraa kuumina perunalumiraudalla tai soseuta perunasosemyllyllä.
Lisää loput raaka-aineet ja pursota haluamasi mallisia taideteoksia leivinpaperin päälle.
Ruskista 225 asteisessa uunissa
Valmiita tuotoksia...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti