maanantai 24. maaliskuuta 2014

Gastromessujen antia

Viime viikolla pidetyillä Gastromessuilla teemana oli katuruoka. Perjantaina pidetty Street Talk-katuruokakonferenssi keräsi miltei 500 kuulijaa. Puhujina oli katuruuan pioneereja ympäri maailmaa.
Lounas nautittiin Helsinkiläisten katuruoka-kauppiaiden kärryistä. Tarjolla oli monenlaista herkkua.
Lauantaina keskustan torikorttelissa kävi n. 20 000 street food-fania nautiskelemassa kymmenien ravintoloiden antimia.

 
 
Messuilla törmäsi tietysti myös vanhoihin tuttuihin. Kuvassa luokkakaveri Jaakko Sorsa Ravintolakoulu Perhon ajoilta. Jaakko on vaikuttanut jo kymmenen vuotta Hong Kongin FINDS-ravintolassa.
 
 
Jaakko oli messuilla Kippo ja Kuppi-osastolla esittelemässä ravintolatarvikkeita. Samalla osastolla pääsi kokeilemaan myös "pata"-rumpuja.
 
 
Muutama ravintolakin tuli testattua ja tällä kertaa kohteiksi valikoitui Pastis sekä Bronda.
 
Pastis on Mr. Murujen uusin tulokas ja tarjoaa bistrotyyppistä mutkatonta ja maukasta ruokaa. Valitsin listalta simpukat ja talon makkaran ja maukasta oli. Tryffelisuolatut ranut kruunasi illan. Simpukoiden liemi oli maustettu hienostuneesti curryllä ja talon leivällä oli mukava mutustella maukasta lientä. Makkarassa oli villisikaa ja lisäkkeenä linssejä sekä ruusukaalia. Annos oli niin tuhti, että tryffeliranuistakin jäi osa syömättä - ihme sinänsä - yleensä kaikki tryffelialkuinen uppoaa mennen tullen. Talon ketsuppi ja sinappi natsasi mukavasti makkaran makuun. 
 
 

 
 
 
Ravintola Bronda on BW-ravintoloiden uusin tulokas keskustan parhaalla kauppapaikalla Etelä-Esplanadilla. Talo oli torstai-iltana tupaten täynnä, mutta baarissa oli oikein mukava nautiskella Snacks-listaa. Tarjolla oli mm. marinoituja katkarapuja, siikasashimia ja suolaheinäkeittoa, chorizoa ja pehmeää leipää sekä grillattua possua ja manteli-paprikadressingiä.
Vaikka talo oli täynnä, ruuat tuli nopeasti juomien kera.
 
 
 
 

 
 

 
 
 
 

 

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti